DC cloud

Digitcon introduceert een nieuwe oplossing op het gebied van server oplossingen voor zijn klanten. De oplossing heet DC cloud. DC cloud is een set van toepassingen waarmee de belangrijkste wensen en eisen die een ondernemer zal hebben op het gebied van de IT worden ingevuld. DCcloud maakt gebruik van de laatste technieken op IT gebied. DC cloud bestaat uit de volgende functionaliteiten:

  • Email
  • File server
  • Backup
  • Werken op afstand

Email

Voor de Email functionaliteit zijn er 2 mogelijkheden: Office 365 en Exchange Online, beide van Microsoft. Deze oplossingen kan men per medewerker aanschaffen. De gehele mail afhandeling vindt plaats in the Cloud (dus op het Internet). Iedere gebruiker beschikt over een eigen email adres en kan middels een browser (Internet Explorer, Edge, Chrome, Firefox, Opera etc) ook wel webinterface genoemd, vanaf iedere werkplek die over een internet verbinding beschikt zijn email gebruiken. Tevens is het mogelijk voor diegene die gewend zijn aan Outlook om deze ook nog steeds als client te gebruiken. Dit alles kan naast elkaar worden gebruikt dus op kantoor kan men de mail gebruiken middels de Outlook die op de lokale PC draait en thuis of op een andere lokatie (waar men internet toegang heeft) kan dan gebruik van een browser worden gemaakt. Gebruik van de email op een smartphone is via deze oplossing ook eenvoudig te realiseren. De webinterface lijkt nog het meest op het bekende Outlook. Voor een nadere uitleg over de verschillen tussen Office 365 en Exchange Online kunt u altijd met ons in contact treden.

Office 365/ Exchange Online biedt op dit moment een mailbox van 50 GB opslag.

Het delen van een agenda is ook heel eenvoudig. Het synchroniseren van de agenda met Outlook en de smartphone behoort tot de mogelijkheden.

 

File server

Naast de Email functionaliteit is data opslag op een centrale plek wellicht de belangrijkste functionaliteit. Vandaar dat in het verleden vrijwel altijd een centrale opslag in de vorm van een zgn. server in vrijwel alle bedrijven terug te vinden is. Ook in de DC cloud oplossing wordt gebruik gemaakt van een centrale opslag. In tegenstelling tot de andere Digitcon netwerk oplossingen wordt in de DC cloud oplossing gebruik gemaakt van een krachtige PC met Windows 10 Professional. Dit bespaart op de licentiekosten aangezien een licentie voor Windows 10 goedkoper is dan Server licentie.

 

Werken op afstand

Het werken op afstand is op een zelfde wijze te gebruiken als bij de andere netwerk oplossingen. Hierbij kan men vanaf een andere locatie de PC op kantoor over nemen. Concreet betekent dit dat per medewerker die op afstand wil kunnen werken er een vrije werkplek op kantoor beschikbaar moet zijn tijdens het op afstand werken.

 

Backup

Indien mogelijk (hangt af van de totale hoeveelheid data) wordt er een backup oplossing toegepast die de backup in de Cloud maakt. Dit betekent dat men geen lokale backups meer hoeft te maken maar dat deze op een server ergens in het Internet worden gemaakt. Is dit niet mogelijk of wil men extra veiligheid dan wordt de backup geregeld middels externe USB schijven welke dagelijks een backup van de gehele inhoud van de file server maken.

Eventueel kan er een ook nog een extra backup optie worden toegevoegd.

Iedere dag wordt er een overzicht van de status van de backup per mail aangeleverd